Spikning av licenciatavhandling

I fredags (19 februari) sĂ„ spikades avhandlingen “Food waste in the food service sector – Quantities, risk factors and reduction strategies“. Avhandlingen kommer att lĂ€ggas fram och försvaras den 12 mars.

Avhandlingen undersöker hur stort matsvinnet Àr i storköks- och restaurangsektorn, vilka risk faktorer som existerar och vad som kan göras för att minska svinnet. Resultaten pekar pÄ att runt 20% av det som serveras slÀngs, dock med stor variation. En del riskfaktorer som driver pÄ matsvinnet utgörs av vilken typ av infrastruktur som finns tillgÀnglig, men Àven Älder pÄ gÀster spelar in, vilka Àr faktorer som kök kan ha svÄrt att göra nÄgot Ät. Den största riskfaktorn Àr dock att kök lagar för mycket mat i förhÄllande till hur mÄnga som dyker upp, nÄgot som skulle kunna lösas av nÀrvaroprognoser vilket ocksÄ avhandlingen berör.

Malefors, Christopher (2021). Food waste in the food service sector - Quantities, risk factors and reduction strategies. Sveriges lantbruksuniv.               
ISBN 978-91-576-9827-8   
eISBN 978-91-576-9828-5     

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *