Sista etappen

I dagarna har medlemmarna i Skara studentkår äntligen röstat igenom att kåren ska läggas ner efter över 20 år som verksamma. Det känns skönt att det är gjort och vi kan börja avvecklingen, men samtidigt är det alltid tråkigt att det har blivit som det blivit. Det har i samband med detta även startats upp en arbetsgrupp med representanter från VMF (Veterinär medicinska föreningen) och DSS (Djursjukskötarprogrammet) för att på bästa sätt slå samman dessa två. De två programmen som Skara studentkår bestod av går nu åt varsitt håll: DSS övergår till VMF studentförening och EoD (Etologi och Djurskyddsprogrammet) övergår i ULS studentförening.

Men något av SSK kommer i alla fall att finnas kvar: det finns rykten om att SSKs ordförandekedja kommer vid upplösningen att hamna till allmän beskådan i glasskåpet i U-huset på Ultuna, tillsammans med de gamla rektorskedjorna. Ett minne av forna tider. Det är vi i SSK glada och stolta över.

Vi i SSK kommer även ha några av oss som medverkar på Lövsta kosläpp, så håll utkik efter våra medlemmar som vandrar runt och sprider budskapet om kosignaler och djurvälfärd.

Sist men inte minst! SSK har en liten festplaneringsgrupp som är i full färd med att anordna vår sista avslutningsfest som går av stapeln den 18 april! En brakfest där alumner, lärare och studenter från när och fjärran sammanstrålar för att återförenas i Skara en sista gång och festa natten lång. Jag räknar i alla fall med att dansa tills solen går upp eller fötterna blöder. Tur att det är krypavstånd överallt i Skara. Detta sker på Rosers salonger som har varit vänliga nog att bidra med en gratis lokal till vår ära. Lokalen kan inhysa 400 personer och alla är supertaggade som piggsvin. Studenter från andra SLU kårer kan anmäla sig efter 23 mars, så håll utkik!

Vi tackar för oss och önskar alla kårer en fortsatt trevlig verksamhet!

Med vänliga hälsningar

Moa Nygren
Skara studentkårs PR-vårdare

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *