Gästinlägg från VMF

Nu är det VMF:s tur att ta över bloggen inför SLUSS campusturnéstopp på Ultuna den 3 oktober. VMF är kortformat för Veterinärmedicinska föreningen, till oss hör omkring 700 studenter som antingen pluggar till djursjukskötare, veterinär eller tilläggsutbildningen för veterinärer med examen från land utanför EU/EES och Schweiz (Tuvet) samt forskarstuderande vid VH-fakulteten. Vi håller till på Ultuna i Uppsala.

VMF:s kårhus

Hos oss på VMF pågår alltid någonting roligt! Just nu är vi i full fart med att förbereda för Sångboksmiddagen, en sittning riktad till alla ettor (eller Protozoer som de kallas) där alla kårtraditioner gås igenom grundligt av vår rutinerade styrelse. Förutom det närmar sig också vår Näringslivsdag när olika företag kommer på besök – ett gyllene tillfälle för alla oss studenter att fixa sommarjobb på någon djurklinik, och snart går också veterinärkongressen av stapeln – en stor kongress och mässa för veterinärer, då VMF hjälper till genom att baka och sälja fika (perfekt med lite extrainkomster till kåren J ). Snart har vi även en välkomstkväll när alla bjuds in till kåren för att höra mer om våra utskott och aktiviteter, så att man kanske vill ta steget och väljas in på en post på föreningsmötet veckan efter. Full fart helt enkelt.

Glada fikafixare tillhörande fikautskottet – FiQ, som bakar de smarrigaste kakorna och brer de godaste baguetterna inför varje tisdags Stutiskafé. 
PR-utskottet i full färd med att sälja sångböcker.
Traditionsenlig Vasaloppsbrunch, ett tillfälle att sporta (eller i alla fall titta på sport) och äta sig (obehagligt) mätt på bland annat gröt, hembakat bröd och våfflor. 

I år anordnas även enligt tradition den stora Phlugan-festen, en fest dit veterinärer (och veterinärstudenter i mån av plats) är inbjudna för att träffas och minnas tillbaka på tiden här på kära Stutis som vårt campus kallas. Alltihop arrangerat av VMF:s fantastiska Klubbverk med hjälp av ett helt gäng serverande veterinärstudenter i årskurs 1. På tal om Klubbverket är det ett av VMF:s totalt 13 utskott, utskott som arrangerar alltifrån tisdagarnas Stutiskafé med smarrigt fika, till pubar, bokcirklar, tar hand om kårhuset, arrangerar utbyten, skriver vår kårtidning Bladmagen, ordnar kurser i jägarexamen, sköter uthyrning av vår badtunna, och massor mer!

Funkismiddag för alla kårfunktionärer.

 Visste ni förresten att VMF bildades redan 1868? Därmed är det Stockholms allra äldsta studentkår (Stockholms eftersom den bildades där i och med att veterinärutbildningen höll till där på den tiden). På 70-talet flyttades utbildningen och då även kåren till Uppsala. Nästa år firar vi 150 år med en bal på Uppsala slott. Fram till 2015 var VMF en enprogramskår, men sen togs även djursjukskötarprogrammet upp i kåren vilket vi är väldigt glada för!

I kårhusets entré kan bland annat dessa tavlor beskådas. Varje klass antar under sin tid på Stutis ett klassnamn (mer eller mindre fyndigt komponerat), och får en egen bricka med klassens namn och årtal graverade på som sen skruvas upp på tavlan.

 Vad är då det bästa med VMF? Vi är kanske inte störst, bäst och vackrast, men när det verkligen gäller löser vi det mesta tillsammans. Kåren är bra för att det gör att man för ett tag kan släppa studierna och träffa massor av trevligt folk. Vi har en väldigt fin sammanhållning, hos VMF finns massvis med drivna människor som på något sätt mitt i tuffa studier och omhändertagande av husdjur (ja, många VMF-medlemmar har hund, katt, häst eller något annat husdjur) också lyckas ha ett brinnande kårengagemang!

Det får bli allt för nu, hoppas på att få se just DIG på VMF någon gång framöver! Kika gärna in på vår hemsida: www.vmf.se, eller gilla oss på Facebook!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *