Gästinlägg från Alnarps Studentkår

Alnarp studentkår, ASK, är SLU:s näst största kår. Tillsammans med Lantmästarkåren, LMK, studiebevakar vi för studenter på Alnarp. Men ”Alnarps studentkår det är kåren för nästan alla som studerar något viktigt”. Så säger ASK sång 3, och det håller vi med om! Vi har studenter som studerar ämnen inom trädgårdsvetenskap, landskapsplanering och hortikultur.

Det är ASK:s medlemmar som formar ASK. Våra utskott präglas märkbart av intresset för trädgårdsvetenskap och hortikultur. Det är ingen slump att några av våra mest populära utskott är odlingsutskottet, friluftsutskottet och dendrologiska utskottet.

Vi i ASK liknar SLU:s kårer i mångt och mycket, men vi på Alnarp har en unik fördel med närhet till Alnarpsparken och ASK:s specifika traditioner.

Slottet och Parken

SLU Alnarp har en fantastisk fördel med Alnarpsparken som granne. En promenad i parken är såväl ett perfekt avbrott under en stressig pluggdag som ett bra utflyktsmål för barnfamiljen. Årstidsväxlingarna gör parken väl värd ett besök flera gånger under året och trots att vi studenter har möjlighet att besöka parken varje dag, så är det troligtvis många delar av parken som förblir oupptäckta även under en femårig studietid.

Som ståtlig entré till parken välkomnas du av slottet när du kommer till Alnarp. Under sen vår bekläs slottet av en maffig blåregnsvägg. Under hösten möts du av varma höstfärger när vinrankorna skiftar från gröna till brandgula och röda nyanser.

Arons hus

Fina Arons hus i Båstad äger ASK tillsammans med ULS. Vi i ASK styrelse åker till Arons hur två gånger om året för att fixa och dona i trädgården. Detta året har vi gjort ett extra stort arbete med den övervuxna häcken som äntligen blev klippt. Arons hus är beläget mitt i centrala Båstad. Med ICA som granne och endast tre minuters promenad till havet, är det ett perfekt semesterhus. Om du inte visste det sedan tidigare så kan du som medlem i ASK eller ULS hyra Arons hus till ett förmånligt pris. Vi i styrelsen har haft många härliga stunder här och rekommenderar er verkligen att hyra denna pärla.

Fest ibland…

Varje år i maj månad firar vi ASK vår Magnolia. I Alnarpsparken hittar du nämligen ett av nordeuropas äldsta Magnoliaträd, och det vill vi såklart fira! Det är en mycket uppskattad kväll där vi träffas för att grilla, quiza och umgås.

När AFK, Alnarps festkommité, anordnar fest på Alnarp får vi en naturlig chans att träffas över program- och årskursgränser. Några torsdagar under året har vi torsdagspabb med tema. Tidigare under året har vi haft pabb på afterski- och oktoberfesttema. Några storfester hinner vi också med och snart är det dags för ASK:s årliga höjdarfest: Glitterfesten! Glittrig utstyrsel är ett måste när du dansar in natten till ingen mindre än vårt helt egna live-band: Alnarpsbandet.

Imorgon tisdag 7 november bjuder SLUSS på fika på Alnarp, vi ses väl där!

/Alnarps Studentkår

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *