Smedjeveckan 2018

Vi kan konstatera att Smedjeveckan 2018 går till historien. Under veckan hann vi med två invigningar, först invigde H.K.H. Prins Carl Philip Götala Nöt- och lammköttsforskning och idag fredag har det vackra antika biblioteket återinvigts.

Med stormvindar som gjorde att träden i Götalas allé vek sig och med hällande regn på tvären gick jag allén upp för att möta prinsen, första paraplyet gick i bitar redan på gårdsplan och det vara bara att gå och verka oberörd 🙂 Så började denna minnesvärda dag som kommer gå till historien. Prinsen höll ett mycket fint tal som alla kan läsa på hovets hemsida

Jag vet att bakom detta evenemang ligger MYCKET arbete. Det finns många som arbetat i bakgrunden och jag vill rikta ett stort och hjärtligt tack till er alla som gjort denna dag så fantastisk. Vi har fått mycket beröm från olika håll och resultatet är ytterligare ett gott exempel på den välkända ”Skara-andan”. Spridningen i pressen är som vi alla vet ett viktigt inslag för oss på SLU i Skara. Nu är det ju fler som vet att vi fortfarande finns kvar!

Vid dagens invigning av det antika biblioteket kunde vi njuta av ett vackert höstväder och med fin inramning av våra högtidsklädda tidigare bibliotikarier, Beata och Pelle. Nu har vi ytterligare en pusselbit på plats för att stärka SLU Campus!

Detta var bara två nedslag men mycket mer lyckade aktiviteter genomfördes under veckan. Samarbetet med Gröna möten är ytterligare exempel på goda samarbeten.

Till sist STORT TACK till alla som bidragit till denna lyckade Smedjevecka!

Margareta

 

 

av Margareta Stigson

Platschef vid SLU i Skara, ansvarar för SLU:s sekretariat för uppdragsutbildning samt livsmedelskonsortiet meNY. Med fötterna i myllan och stort djurintresse fylls även fritiden med lätthet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *