Grattis Agroväst!

I år firar Agroväst 25 år och vi gratulerar samtidigt som vi hyllar det goda samarbetet under alla dessa år. En levnadsglad 25-åring med full fart in i framtiden, det var vad vi såg prov på igår i samband med jubileumsdagen.

Agroväst föddes 1992 då landshövdingarna i de fem västra länen inkl Halland och Värmland enades om ett gemensamt Länsstyrelseprojekt. Många framsynta män låg bakom denna satsning där SLU med dåvarande platschefen också spelade en nyckelroll. Det treåriga projektet blev lyckat och under1995 bildades först en intresseförening och senare på året bolaget Agroväst. Så började resan och åren har rullat på med mängder av olika projekt, program och utbildningar. Att initiativ från duktiga lantbrukare resulterar i uppbyggnad av en helt ny forskargrupp ger precisionsodling prov på, att ansökan till kvalificerad yrkesutbildning 1996 leder till en hållbar yrkeshögskola, BYS som fortfarande lever och utvecklas är ett annat gott exempel. Men framför allt har Agroväst varit den organisation som oavsett tid kunnat anpassa sig för att i god samverkan arbeta för lantbruksnäringens utveckling. När det blåst snåla vindar för SLU i Skara har lantbrukets företrädare funnits där och tillsammans med Agroväst har vi hittat nya sätt att utveckla verksamheter på. Det går att lära av historien men det går aldrig att kopiera det som varit, omvärlden förändras ständigt. Då krävs det initiativrika personer med siktet framåt. Tack Mats med medarbetare på Agroväst för ert målmedvetna arbete framåt!

Nu kavlar vi upp ärmarna och jobbar vidare med samarbetet mellan SLU och Västra Götalandsregionen, det är en viktig del av det gröna klustret som fortfarande försöker hitta sina former för att passa in och möta framtidens utmaningar. Här behövs givetvis den levnadglada 25 åringen och vi ser fram mot det fortsatta samarbetet!

Stort grattis från SLU i Skara

Margareta

 

av Margareta Stigson

Platschef vid SLU i Skara, ansvarar för SLU:s sekretariat för uppdragsutbildning samt livsmedelskonsortiet meNY. Med fötterna i myllan och stort djurintresse fylls även fritiden med lätthet.

1 kommentar

  1. Tack för de fina orden Margareta. Vi ser också väldigt fram emot den fortsatta utvecklingen och samarbetet för lantbrukets bästa.

    Hälsar Agroväst gm Mats

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *