Ny platschef!

Det är så roligt att kunna börja med att presentera min efterträdare!

Det blir Maria Stenberg, agronom, docent, numera rådgivare på jordbruksverket som tidigare arbetat på SLU och som nu kommer tillbaka i en helt ny roll.  Maria kommer efterträda mig efter mina nu drygt 15 år på samma jobb. Men det har inte varigt enformigt och det kommer inte bli det heller, det är min övertygelse 🙂 Det känns oerhört bra att det är just Maria som tar över och jag ska göra vad jag kan för att stödja i ett övergångsskede.

Maria börjar 1 september och vi kommer gå dubbelt under hösten. Jag kommer finnas kvar på deltid, bl.a. i diverse styrelser men trappar ned successivt. Exakt hur det kommer att se ut får vi återkomma till.

Och så lite nytt angående miljöledning i Skara; Vi har nu ett nytt miljömål och det är att inte flyga inrikes överhuvud taget. Anledningen till att vi ”spänner bågen” är förstås att det i de allra flesta fallen är fullt möjligt för oss i Skara att välja andra färdmedel. Vi får prata mer om detta vid kommande gemensamma fika och soppluncher

I fredags hade vi hundra personer från mellersta Sveriges jordägarförening här och det är med stolthet jag kan konstatera att de nedslag vi gjorde från forskningen i Skara gav intryck och mersmak. Det finns så mycket intressant forskning på SLU. Tack alla duktiga föreläsare!

Till sist vill jag bara påminna om att veterinärhistoriska museet firar 40 år sedan stiftelsen bildades och det firas första helgen i september med seminarier och aktiviteter. mer om detta i nästa blogg!

Hälsar

Margareta

 

av Margareta Stigson

Platschef vid SLU i Skara, ansvarar för SLU:s sekretariat för uppdragsutbildning samt livsmedelskonsortiet meNY. Med fötterna i myllan och stort djurintresse fylls även fritiden med lätthet.

1 kommentar

  1. Jag tror att det är mycket olyckligt att ha ett miljömål som säger att ”vi inte ska resa inrikes överhuvud taget” (jo, det står så). Och vilka ”andra färdmedel” vi skulle behöva välja om vi inte ska resa alls är ju lite oklart. Detsamma gäller frågor kring hur vi då ska kunna genomföra fältstudier, studier i kommersiella besättningar mm, om vi inte får lämna campusområdet i tjänsten? Vetenskaplig meritering utan att någonsin besöka Ultuna eller andra universitet? Men man får hoppas att det klarnar framöver!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *