Västgötaklimax, snabbspår och stipendium, senaste nytt….

Måste nog börja med samma fråga som sist, vad händer med platschefsrekryteringen just nu? Efter annons och intervjuer blev det lite av ”västgötaklimax”. Rekryteringsprocessen har avslutats utan någon ny på plats. Men jag tror att detta trots allt var lärorikt för att bättre identifiera vad som är mest prioriterat in i framtiden för SLU i Skara. För tillfället är frågan parkerad och jag jobbar på som vanligt med goda förhoppningar att det snart ska finnas nya lösningar.

Sedan 2010 har jag ansvarat för sekretariatet för uppdragsutbildning vid SLU. Här finns bl.a. en resursperson från varje fakultet på deltid. Vid halvårsskiftet är tanken att det ska finnas en ny organisation och vi som jobbar i sekretariatet har därför lämnat en rapport till ansvariga utredare. Är det någon som är nyfiken på innehållet så skickar vi förstås gärna rapporten.

Nu pågår arbetet med underlagen inför nytt avtal för snabbspår till Djursjukskötare. Det är liksom tidigare en uppdragsutbildning för nyanlända veterinärer eller motsvarande som utbildas till Djursjukskötare. Detta nya snabbspår planeras starta i Skara på samma sätt som sist. Som det ser ut just nu startar det i november och liksom tidigare blir det då 10 veckor i Skara. Fortsättning följer om detta!  

Till sist – ett varmt Grattis till Göran Jönsson (Jins) som vid LRF stämman förra måndagen fick motta Skaraborgs nötkreaturstiftelses stipendium för 2019. Ett välförtjänt hedersomnämnande för mångåriga insatser till gagn för våra nötkreatur.

Hälsningar

Margareta

av Margareta Stigson

Platschef vid SLU i Skara, ansvarar för SLU:s sekretariat för uppdragsutbildning samt livsmedelskonsortiet meNY. Med fötterna i myllan och stort djurintresse fylls även fritiden med lätthet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *