Tack!

Som vanligt är det mycket på gång på SLU i Skara även om det inte alltid är fullt i korridorerna. Pandemin påverkar ju våra arbetssätt för de flesta av oss så det är ju tur att vi hade en god digitaliseringsmognad.

Vi har just avslutat teoridelen av uppdragsutbildningen för utländska agronomer med mark/växt eller trädgårdexamen (från hemlandet). En trevlig grupp som läst allt på distans och ett fantastiskt arbete av engagerade lärare. Tack särskilt till Maria, Therese och Christina som alla finns i Skara! En dålig timing lyckades vi tyvärr med då praktikperioden började direkt efter teorin i augusti och pandemin satte käppar i hjulet för många praktikplatser. Men vi fortsätter envist att jobba på att få alla placerade i närheten av sin bostadsort.

Våra uppdragsutbildningar för nyanlända har varit uppskattade av både deltagare och vår uppdragsgivare arbetsförmedlingen, så vi får därför möjligheten att starta ytterligare en utbildning för agronomer nu i höst.

Nästa vecka är det åter Smedjevecka, vår årliga populärvetenskapliga vecka som i år blir helt digital. Ylva har spelat in korta filmer och jag som har fått möjligheten att tjuvkika kan säga att det finns mycket trevliga inslag från våra forskare och dessutom en spännande vandring på vårt veterinärhistoriska museum. Missa inte dessa filmer!

Numera får jag många frågar om jag börjat nedräkningen inför pensionen, men med en full almanacka har inte lugnet infunnits sig denna höst för att ens börja tänka på att räkna ned…..eller så ligger det inte för mig 🙂

Marie började 1 september och har därmed formellt övertagit platschefsrollen, jag finns kvar till årsskiftet för att stödja och göra en så bra överföring som möjligt.

Tack alla på SLU Campus i Skara för en fantastisk tid!

Varmt välkommen Marie! ….- då lämnar jag över den digitala stafettpinnen till dig 🙂

Hälsningar

Margareta

av Margareta Stigson

Platschef vid SLU i Skara, ansvarar för SLU:s sekretariat för uppdragsutbildning samt livsmedelskonsortiet meNY. Med fötterna i myllan och stort djurintresse fylls även fritiden med lätthet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *