Trevlig sommar

Nu rullar det på bra i Skara, nytt avtal med regionen, nya EU projekt, nya doktorander, ny uppdragsutbildning. Antalet anställda i Skara växer och den nedåtgående trenden har vänt uppåt.

Snabbspåret som började 2017 avslutades nu under våren och branschen har nu välkomnat nya Djursjukskötare, det blev en lyckad satsning där vi i Skara medverkat i såväl inledande teorikurser som i praktik-kontakter och slutprov. För många av oss har detta varit en ny upplevelse som gett mersmak. En fantastisk trevlig grupp av nyanlända veterinärer vars mål varit att snabbt kunna komma ut i den svenska arbetsmarknaden för att göra nytta. Tack alla som medverkat till denna lyckade satsning!

Nu går vi vidare och från april utbildas nu officiella assistenter på SLU i Skara, (HMH). Det är en uppdragsutbildning finansierad av Livsmedelsverket. Ännu en trevlig grupp av studerande förgyller vår tillvaro på Campus. Utbildning pågår till febr 2019.

Samverkan på Campus är viktig och det är roligt att det även här är en tydligt positiv utveckling, ett växande Green Tech Park och också många nya Agrovästprojekt.

Det känns som att vi har bäddat för en innehållsrik höst 🙂 så passa på att koppla av nu under sommaren. Jag vill åter passa på att tacka för allt arbete ni alla lägger ner för vårt SLU i Skara!

Ha nu en riktigt skön sommar

….och en Glad midsommar!

Margareta

 

 

 

av Margareta Stigson

Platschef vid SLU i Skara, ansvarar för SLU:s sekretariat för uppdragsutbildning samt livsmedelskonsortiet meNY. Med fötterna i myllan och stort djurintresse fylls även fritiden med lätthet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *