Två veckor av sorg

Imorgon har det gått två veckor sedan det ödesdigra beslutet togs av SLU:s styrelse, att flytta alla studenter från SLU i Skara till Uppsala. Ett beslut som radikalt påverkar hela huvudorten Skara, hela Campus och alla våra regionala relationer. Framtiden får utvisa vilka konsekvenser detta kommer att få på lång sikt. Nu gäller det bara att se framåt och lägga kraften på den utredning som kan skapa det framtida, hållbara SLU i Skara. Men det blev inte lätt att samtidigt hantera den fullständiga vulkan av känslor både internt och externt som detta beslut fört med sig.

Jag har nog precis som ni, svårt att beskriva dessa känsloladdade två veckor och jag vet att ni alla på SLU i Skara kommer att bära på minnen som aldrig kan utplånas. Mailboxen blev full av kondoleansbrev, som om någon närstående gått bort, mötena med människor som inte riktigt vet hur de ska hantera situationen och bemöta en ”sörjande”, branschernas beklagande, politikernas ilska och medias uppmärksamhet. Och samtidigt som det känns fantastiskt med det enorma stöd som finns för vår verksamhet i Skara så har det varit blandade känslor och en obehaglig upplevelse. Det får inte vara någon närstående som gått bort! Vi har ju allt kvar, dvs allt det som krävs för att våga tänka nytt, alla duktiga medarbetare, alla goda samarbetspartners och all infrastruktur. För det är ju precis som Peter Sylwan bloggar på forskningsbloggen idag, kraften i människan som kan göra både nya upptäckter och nya utbildningar. Det går inte att stoppa kreativa människor och det är just det som finns på SLU i Skara. För att lyckas i mitt utredningsuppdrag krävs alla era kreativa nya ideér, det finns inget som är fel just nu ……..så ni som orkar – kom igen och dela med er av vilda och oförutsägbara idéer, allt är välkommet!

Bästa hälsningar 

Margareta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *