Beslutet

Ja, nu är det beslutat. Det blev en lång väntan på beslut under dagen och en tung dag för alla berörda, ja den tyngsta jag upplevt sedan jag kom tillbaka till SLU 1993.

Alla utbildningar som finns i Skara flyttas till Ultuna! Ett beslut taget på grunder vi ännu inte sett och kanske aldrig kommer att förstå. Men det är ett beslut som vi har att förhålla oss till, oavsett konsekvenserna.

TV, radio, tidningar stod på kö i em för kommentarer och imorgon kommer ledningen till Skara för att svara på frågor och förklara. Mitt i allt finns det utredningsuppdrag som jag leder i god regional samverkan. Nu måste vi kraftsamla för att skapa något riktigt bra för våra sektorer och för framtidens samhälle.

Ett hårt slag för SLU i Skara och en tuff situation för alla våra samarbetspartners på Campus. Det är min förhoppning att ni nu kan vara med och ladda om i sann Skara-anda. Kanske inte idag, eller imorgon men nästa vecka. Ni behövs för det fortsatta utredningsarbetet och för det framtida SLU!

Sköt om er!

Margareta

2 svar på ”Beslutet

 1. Hejsan!
  Jag hade tänkt söka till Slu Skara nu efter gymnasiet. Men hur blir det nu efter beslutet om flytten tagits? Det är djursjukvårdarprogramet jag har siktat in mig på i några år nämligen. Och jag undrar bara hur snart flytten kommer ske? och hur man ska göra med boende osv?
  Hur blir det egentligen för de elever och personal som redan jobbar och bor i skara?

  • Du är varmt välkommen att söka till SLU, utbildningen kommer att flytta men alla som hittills påbörjat sin utbildning kommer gå klar den i Skara. För dig som börjar till hösten blir det ett år i Skara och från hösten 2014 flytt till Uppsala. Detta är den information vi just fått. Mer information kan du få via studievägledning.
   Med vänlig hälsning,
   Margareta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *