Utredningen startar

Och så blev det äntligen klart, i måndags tog Rektor det formella beslutet om utredningen av SLU i Skara. Det känns bra att ha fått förtroendet att leda denna utredning och jag är särskilt glad för de personer som kommer att delta i arbetet. Tillsammans utgör denna grupp både bredd och spets med starka nätverk och innovativa tankar. Det är just detta som krävs för uppdraget och redan 1 mars ska en delrapport lämnas. Slutrapporten lämnas sen den 3 juni så nu gäller det att fokusera och prioritera. Syftet är att inventera utvecklingspotentialen och då behöver vi känna till våra styrkor. Här har vi nytta av det arbete som gjordes redan före jul med Skaraberättelsen mm. Så vi har ju redan tjuvstartat.

I direktiven står bl.a. att vi ska

  • Bedöma möjligheten att inom universitetet nyttja och utveckla de styrkor som finns vid SLU i Skara i såväl befintliga som nya sammanhang
  • Bedöma möjligheten av att tillsammans med myndigheter, lärosäten, näringsliv och andra organisationer i regionen nyttja och utveckla verksamheten vid SLU i Skara även i andra sammanhang än dem som finns för närvarande.

Det är ett både roligt och svårt uppdrag och jag kommer behöva många goda råd från er alla på denna resa. Så vi hörs snart igen!

Hälsningar

Margareta 

 

av Margareta Stigson

Platschef vid SLU i Skara, ansvarar för SLU:s sekretariat för uppdragsutbildning samt livsmedelskonsortiet meNY. Med fötterna i myllan och stort djurintresse fylls även fritiden med lätthet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *