Världens bästa uppdrag!

En SLUSS ordförande reflekterar kring världens bästa uppdrag!

För snart åtta månader sedan klev jag på världens bästa uppdrag. Jag blev SLUSS Ordförande. Dessa månader har trumfat alla mina förväntningar, men såklart också bjudit på en hel del utmaningar. Jag tänkte därför kort berätta om mina bästa minnen, största utmaningar och mina tips till nästa Ordförande. Trevlig läsning!

Mitt roligaste minne

Det roligaste minne jag har från SLUSS är från höstens fokusråd som vi arrangerade i Skinnskatteberg. Hela den helgen var helt underbar! Det började att vi samlades allihopa (ca fem studenter per kår) på fredagen och åt middag, lekte lekar samt busade på puben. Sedan körde vi en heldag på lördagen med superbra diskussioner. Kvällen avslutades sedan på Skogsmästarnas jaktmiddag, där de serverade god mat, bjöd på trevlig sällskap och sedan dans in på småtimmarna. Efter sittningen fortsatte buset i den gemensamma lokal vi alla bodde i. Helgen avslutades sedan med en brunch (och sedan pizza på Bosses). Överlag var helgen oerhört intensiv men också oerhört rolig tack vara alla underbara personer som deltog och gjorde den minnesvärd!

Min största utmaning

Att få tiden att räcka till har varit min största utmaning. Det finns jättemycket roligt man skulle vilja göra, men det är tyvärr inte alltid tiden finns där. Man måste därför prioritera samt vara noga med att bara göra saker tillräckligt bra, så att man ska hinna med annat också. Allt behöver inte vara perfekt!

Mina avtryck i SLUSS 

Det som framförallt definierat min tid i SLUSS är att jag lagt mycket fokus på kommunikationsfrågor. Det var till exempel efter mitt initiativ som vi återuppväckte denna blogg,  mitt initiativ att vi blev mer aktiva på facebook samt mitt initiativ att vi tog fram en roll up, broschyrer och visitkort för SLUSS. Det har alltså framförallt varit kommunikationsfrågorna som präglat min tid.

Häftigaste mötena

Några av mina häftigaste möten har varit då jag representerat på de akademiska högtiderna, på invigningar, på mingel och på KSLAs högtidssammankomst. Under dessa har jag träffat Ärkebiskopen, Landhövdingen i Uppsala, Generaldirektörer för SMHI, SGU, SIDA, SVA, VDar för alla möjliga bolag bl.a SOS Alarm, Sveaskog, Rektorer för flera av Sveriges största universitet , SLUs tidigare rektorer (och nuvarande såklart), Preses och VD för KSLA mfl. Och i vår kommer jag att träffa delar av kungafamiljen.  Förutom dessa som haft hela livet på sig att ta sig där de är, så har de absolut häftigaste mötena jag varit med om varit med alla er oerhört engagerade och fantastiska studenter!

Det jag är mest stolt över 

Jag är mest stolt över de goda relationer jag har skapat med alla jag har träffat. Tex relationerna med er studenter och kåraktiva, relationerna med anställda på SLU samt relationerna med alla externa parter som vi kommit i kontakt med. Bakgrunden till att jag är stolt över detta är att det inte alltid är så lätt att skapa och behålla goda relationer med personer som man varit oenig med eller personer som man har lite gemensamt med, och därför är jag väldigt stolt över hur bra jag skött mina relationer under året.

Det jag hade kunnat göra bättre 

När jag ser tillbaka så kan jag ibland ångra att jag inte tagit vara på helgerna och kvällarna bättre. Till exempel genom att besöka sittningar, middagar och pubar på våra kårer, besöka nationerna i Uppsala, hälsa på syrran och besöka skogarna kring Uppsala. Många gånger har jag känt mig alldeles för utmattad för att orka hitta på något eller så har jag passat på att åka till pojkvännen i Sundsvall. Jag tror att skulle jag göra om allt igen, så skulle jag lägga mer tid på att hitta på roliga saker utanför uppdraget. Som tur är har jag några månader kvar på mig att faktiskt göra något åt detta, innan det åter bär av upp till studierna i Umeå.

 

Tips till nästa Ordförande

Se till att ha kul och att ta vara på tiden! Se till att njuta av allt underbart som händer! Exempelvis när man får hålla tal på doktorspromotionen så var jag alldeles för nervös för att kunna njuta ordentligt, så se till att lägga undan pressen och gå istället in för att ha kul. Man behöver inte göra saker perfekt, utan det räcker med att man gör det tillräckligt bra och istället lägger resten av tiden på att faktiskt njuta av stunden.

 

 

Publicerat den
Kategoriserat som SLUSS

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *