Trevlig Påsk!

Inget är sig likt just nu, många arbetar hemifrån, resorna är i stort sett obefintliga och dagarna består av olika videomöten som avlöser varandra. Jag tror att många av er känner igen er i denna situation och också de för- och nackdelar detta medför, ensamarbete, högt arbetstempo mm. Då är det välkommet med goda initiativ som Zoomfika. SLU ligger långt fram när det gäller att använda den nya tekniken, så tack alla som bidragit till denna IT mognad. Den är viktig för oss alla just nu. Det gör ju att vi kan fortsätta med mycket av vår verksamhet trots att samhället stannar av alltmer. Men alla förändringar ger på sikt erfarenhet även om vi helst hade velat slippa denna Coronapandemi.

Nu är det dags att planera för vår traditionsenliga Smedjevecka, sista veckan i September. Vi vet inte hur det ser ut med smittspridning då, även om vi hoppas på att allt ska vara över vid den tidpunkten. I våra inledande diskussioner har vi sagt att det skulle vara spännande att göra en helt digital vecka. Med den goda kunskap om teknik, distansutbildning och pedagogik som finns vid SLU i Skara finns goda förutsättningar. Men här krävs också inspiration och nya idéer. Om du har intresse att komma med dessa, vara med i denna planering eller bidra i stort som smått. Hör av dig till Ylva (ylva.carlqvist.warnborg@slu.se) som även i år samordnar Smedjeveckan.

Till sist, jag vet att denna Påsk blir annorlunda för många av er, men det är då sannolikt en uppoffring som skapar nytta för oss alla i samhället och det blir ju fler Påskhelger 🙂

Jag önskar er alla en trevlig Påsk och att både ni själva och era familjer håller er friska!

Margareta

av Margareta Stigson

Platschef vid SLU i Skara, ansvarar för SLU:s sekretariat för uppdragsutbildning samt livsmedelskonsortiet meNY. Med fötterna i myllan och stort djurintresse fylls även fritiden med lätthet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *