rådgivning.nu

När hjulen snurrar som mest glömmer jag ju alldeles bort att skriva blogg 🙂 ursäkta för det alla SLU:are i Skara. Nu händer det mycket på vårt SLU i Skara igen. Framtidsprojekten är inte bara en plan på ett papper och en budget utan har blivit verklighet med nya anställda, ny samproduktion och ny FoU-verksamhet.

Ett av framtidsprojekten, Kompetenscentrum Rådgivning övergår nu från sitt arbetsnamn till det mer marknadsmässiga namnet rådgivning.nu dvs om det inte blir vilda protester närmaste dagar. För det som kännetecknar våra nya program är ju att det är just en samproduktion och det är då både SLU och näringen som arbetar. Det är en utmaning som kommer ge så mycket tillbaka till oss alla. Kompetenscentrat har hittills mötts av mycket positivt gensvar och Magnus Ljung som är projektledare har haft fullt upp att ta vara på alla goda forskningsinitiativ som spelas in i programmet. Som om inte det vore nog så får vi starka indicier på att vi ligger rätt i förhållande till den pågående konkurrenskraftsutredningen. Det ska bli spännande att höra slutresultatet den 5 mars. Vi känner oss i alla fall väl förberedda att möta upp med både kompetensutveckling,  forskning och samproduktion inom rådgivningsområdet. Allt för att ytterst öka konkurrenskraften i svenskt lantbruk. Men allt kan förstås inte göras i Skara, vi är en katalysator och vi arbetar givetvis gärna tillsammans med andra avdelningar och institutioner på hela SLU.

Förra veckan hade vi ett gemensamt arbetsmöte med Kompetenscentrum Företagsledning i Alnarp. Det känns alltid så välkomnande och trevligt att komma till Alnarp. Tack för det! Vi har många beröringspunkter och kommer arbeta tillsammans på olika sätt tom genom personunioner. Nu arbetar nämligen både Ove Karlsson och Martin Melin, tidigare HS Halland, med oss i båda dessa centrumbildningar. Vi välkomnar också Sophie Helander som kommer arbeta med oss i Skara men också med en delad tjänst och för den nationella branschorganisationen för rådgivning. Ni bidrar alla tre till välkommen ny energi som vi ska ta väl vara på!

Nästa blogg ska inte dröja så länge, det finns så mycket att berätta om som jag gärna delger er alla.

Hälsar

Margareta

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *