Julen är här

Julen närmar sig med stormsteg och igår hade vi den årliga jullunchen, lika trevligt som vanligt med god gemenskap över avdelningsgränser. Tack Susanne för allt du ordnat med inför och under lunchen! I sambande med lunchen fick jag också förmånen att få dela ut ett välförtjänt, NOR, nit och redlighet i rikets tjänst till Lena Lidfors som arbetat på SLU i 30 år. Lena har arbetat med många djurslag med början i kalvningsbeteende och senare både kaniner, mink och lamm. Lena är ambitiös och pliktrogen och har bidragit med betydande insatser för vårt SLU. Stort tack Lena! Åter kan vi konstatera att Smedjan med ässjan i centrum skapar en härlig stämning, inte minst i juletid. Värmen från en gnistrande brasa, gemenskapen, engagemang och framtidstro, vad kan vi mer önska!?

Men det var inte så året började. Nej, en stor osäkerhet om framtiden och mycket frustration är nog mer rättvisande bild vid denna tidpunkt. Och fler påfrestningar skulle komma. Rånna forskningstation brann ner till grunden och även om det var planerat att så småningom avsluta försöksverksamheten så var det inte denna chockartade avslutning någon vill se.

Även detta år har alltså vägen varit krokig men vi har efter hand kunnat se ljuset i tunneln och under hösten har alltmer klarnat …..och mitt i mitt skrivande kommer det nu glädjande besked att det sista beslutet nu är taget av regionen i enlighet med ansökan, det berör framtidsprojektet bioenergi och ett särskilt gemensamt utvecklingsstöd för framtidsprojekten. Nu går allt med en rasande fart. Förändringar som tagit mycket kraft och förstås inte varit helt smärtfria sker samtidigt med stora nya satsningar. Jag är imponerad över det engagemang som kunnat mobiliseras i dessa tider. SLU i Skara har satts på stora prov men nu börjar den nya tiden, 2015 ska bli ett riktigt bra år 🙂

Vi är mitt i diskussioner om lokalutnyttjande och campusvisioner. Från 1 januari flyttar BYS in i undervisningshuset, fortsatta diskussioner förs med naturbrukskansliet om ytterligare lokaler. JTI har etablerats på campus och Agroväst har fått utökade resurser. Allt mycket målmedvetet på vägen mot ett starkt grönt centrum.

Nu hoppas jag att ni alla på SLU Campus får en riktigt härlig jul- och nyårshelg. Jag har redan fått den bästa av julklappar, att få hamna som toppstjärna i lunchrummets julgran är få förunnat! Tack alla för året som gått och det stora stöd ni alla visat både mig och vårt SLU!

God Jul!

Margareta

 

 

 

 

 

 

av Margareta Stigson

Platschef vid SLU i Skara, ansvarar för SLU:s sekretariat för uppdragsutbildning samt livsmedelskonsortiet meNY. Med fötterna i myllan och stort djurintresse fylls även fritiden med lätthet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *