Mot nya utmaningar!

Ibland blir det inte som man tänkt sig och det ingick verkligen inte i vårens plan att vurpa i skidbacken. De där få dagarna semester som var så efterlängtade…. men det ger ju inblickar i en ny värld och nya perspektiv på tillvaron. Efter en knäoperation tränar jag nu på att gå igen, nu mellan rummen i huset istället för att åka mellan Uppsala, Stockholm och Göteborg. Ett rum är sjukstuga för omläggning av såren runt de ryska ringarna som stabiliserar hela benet,  ett rum är arbetsplats med ben i högläge och ett är det vanliga kontoret nu utrustat med Jabber. Och det bästa av allt det funkar ju efter omständigheterna riktigt bra!

Nog om detta, viktigare är hur arbetet fortskrider med framtidsfrågorna för SLU i Skara. Efter avsiktsförklaringen mellan SLU och VGR följer nu en överenskommelse och det är denna överenskommelse som vi arbetar på i en mycket liten arbetsgrupp med Johan Schnürer och mig från SLU. Denna ska sedan harmonirera med de olika delprojekt som  SLU och regionen är överens om att fortsätta utveckla.

Kompetenscentrum rådgivning har kommit längst i processen och här finns ju också fler medverkande aktörer. En liten skrivargrupp som leds av Magnus arbetar här. Övriga delar är animalieproduktion med Nöt- och lammkött och Precisionsodling där vi i första läget utgår från bedömargruppens förslag. Allt ska förankras åt alla håll och samtidigt ska vi kunna se en långsiktig hållbar verksamhet på SLU i Skara. Givetvis följer fler delar men just nu koncentrerar vi oss på att få dessa i hamn och beslutade enligt plan den 8 maj.

Jag kommer nu försöka skriva blogg lite oftare för att hålla er uppdaterade på dagsläget.

Bästa hälsningar

Margareta

 

 

av Margareta Stigson

Platschef vid SLU i Skara, ansvarar för SLU:s sekretariat för uppdragsutbildning samt livsmedelskonsortiet meNY. Med fötterna i myllan och stort djurintresse fylls även fritiden med lätthet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *