Aktuellt om utredningsarbetet

Framtidsutredningen för SLU i Skara rullar på och det finns nu en bred kartläggning som bygger på intervjuer av sektorsföreträdare, externa och interna nyckelpersoner samt företrädare för både myndigheter och regionala organisationer. Tillsammans med tidigare ”framtidsverkstäder” där vi identifierade utvecklingsbara områden redan 2011, och alla nya goda ideér från anställda i Skara, känns det som en bra bas att stå på. Och det kommer fortfarande nya idéer direkt från enskilda anställda i Skara. Tack!!

Det viktigaste arbetet framöver är att identifiera de mest utvecklingsbara idéerna, dvs de som inte skapar motkrafter och gör att vi åter blir ifrågasatta. Nej nu måste vi hitta de verkliga framtidslösningarna som gör att vi med engagemang kan arbeta framåt mot gemensamma mål. Personligen bedömer jag att detta går att finna i ideflödet. Men fram till och med den 1 maj välkomnar vi alla era nya kreativa tankar! Skicka bara ett mail. Under maj månad ska vi sen vidareförädla de utvecklingsbara ideér som finns för att kunna hinna lämna utredningen den 3 juni, helt enligt uppdraget.

De gröna näringar uppmärksammas allt mer i västra Götalandsregionen och jag känner stort stöd för utvecklingsfrågor i samverkan med näringsliv och samhälle. Som exempel kan nämnas att regionala sektorsföreträdare tillsammans med statssekreteraren på landsbygdsdepartementet besökte oss förra veckan för att bl.a. diskutera framtidsfrågorna för SLU i Skara. Andra exempel är det engagemang som finns på kommunal och delregional nivå med helt nya sastningar som grön processarena med placering på Green Tech Park. Det viktigaste för vår regionala samverkan är fortfarande framgångskonceptet Agroväst som är väl etablerat med gott rykte.

Nästa vecka står på tur att träffa Göteborgs Universitet, ett möte som västra Götalandsregionen arrangerat. Får se vad detta spännande möte kan leda till,

Hälsningar

Margareta

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *