Grattis Agroväst!

Idag har vi firat allas vår 20-åring Agroväst!

Det blev många minnen som dök upp vid återföreningen med alla de som var med, då för 20 år sedan, alla dessa kloka personer som byggde grunden för denna stabila plattform. Det blev också en påminnelse över hur starkt och uthålligt samarbetet varit mellan FoU och lantbruket i västra Sverige. Hur viktigt det är med framsynta personer som vågar gå före och vad gränsöverskridande samarbeten kan innebära. Som alltid handlar det om individer och att ligga rätt i tiden. En stor hyllning för dagens arbete ska ges till nuvarande Vd Mats Emilson som navigerar och för arbetet framåt på ett förträffligt sätt!

Kan vi då lära något av vår  historia? enligt vår landshövdings invigningstal idag är det viktigt och jag är beredd att hålla med. Inte minst att vara stolt över vår historia, det vi kämpat för och det vi tror på. Med den kraften har vi kommit långt många gånger förr och kommer så göra även i framtiden!

Idag lämnades vår ”Skaraberättelse” till tryck. Den skrift som ska kunna ge grundläggande kunskap om den samlade verksamheten på SLU i Skara. Men den visar också vår historia, vår kompetens och våra ambitioner. Tack alla som bidragit!

Nu skrivs det remissvar för fullt med anledning av utbildningsutredningen. Det sysselsätter många inom SLU och bara här i Skara har jag redan läst fyra svar som gått vidare till nästa instans. Tveklöst finns knivskarpa agrument som alla är viktiga att lyfta inför det slutgiltiga ställningstaganden. Allt detta för SLU:s bästa!

Själv ska jag fortsätta skriva i helgen, så alla era inspel mottages fortfarande med tacksamhet.

Ha en skön helg!

Margareta

 

 

 

av Margareta Stigson

Platschef vid SLU i Skara, ansvarar för SLU:s sekretariat för uppdragsutbildning samt livsmedelskonsortiet meNY. Med fötterna i myllan och stort djurintresse fylls även fritiden med lätthet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *