Snabbspåret igång

Nu rullar det mesta igen efter ledigheterna och det känns riktigt bra att korridorerna fylls av liv igen. Särskilt roligt är det att det s.k. snabbspåret nu startat. Jag har haft förmånen att välkomna 19 veterinärer som kommer från Syrien, Iran, Irak, Afghanistan, Eritrea, och Ryssland och som alla kommit in på snabbspåret till Djursjukskötare. De första 10 veckorna som ligger i Skara har börjat och det är så roligt att vi fick ihop det! Ett riktigt härligt gäng med stort engagemang och vilja. Vi ska verkligen göra vårt bästa för att stödja denna målmedvetna grupp.

Regeringsuppdraget som handlar om att kortfattat ”snabbt få nyanlända i arbete” och där jag ingått i styrgruppen, ligger nu i slutfasen och intensivt arbete pågår just nu i projektgruppen inför slutredovisningen. Det blev för mig ett år av spännande, lärorika och lite annorlunda uppdrag. Men såklart finns vardagen i Skara också i fokus och det första mötet om Smedjans ombyggnation har vi redan hunnit med på det nya året. Detta kommer bli bra och planen är att det ska vara klart i sommar.

Som ni känner till har Malin Steward slutat och istället har nu Matz Gustavsson börjat som ansvarig på Infra här i Skara. Välkommen Matz, vi ser fram mot samarbetet som ju egentligen redan är i full gång!

Välkomna tillbaka alla ni andra, nu kör vi så det ryker igen för vårt SLU 🙂

Margareta

 

 

av Margareta Stigson

Platschef vid SLU i Skara, ansvarar för SLU:s sekretariat för uppdragsutbildning samt livsmedelskonsortiet meNY. Med fötterna i myllan och stort djurintresse fylls även fritiden med lätthet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *