Snabbspår startar i januari

Det enda snabbspåret inom den gröna sektorn på akademisk nivå blev Djursjukskötare. Efter en intensiv höst med mycket förberedelser är det nu klart att det finns tillräckligt många sökande med rätt bakgrund för att arbetsförmedlingen (AF) ska kunna erbjuda detta snabbspår. SLU och AF tecknade avtal om en uppdragsutbildning på 26 veckor redan i somras, men först nu har tillräckligt många fått sina handlingar bedömda av Jordbruksverket och dessutom genomgått en intervju på SLU med godkänt resultat. Det är huvudsakligen veterinärer med examen utanför EU som är målgruppen för denna utbildning och det känns riktigt spännande att vi nu kommit så här långt.

Den 9 januari räknar vi med att det finns mellan 12 och 15 förväntansfyllda studenter på plats i Skara, att alla har ett boende enligt sina önskemål och att vi är väl förberedda i god samverkan mellan ansvariga i Uppsala och vi i Skara. Detta ska bli jätteroligt!

Efter mitt dåliga samvete och påstötning om att det varit mycket dåligt med blogg inlägg senaste år, tänkte jag försöka skriva oftare men kortare. Hör gärna av er om det är något särskilt ni vill att jag tar upp!

På återhörande snart

Margareta

 

 

 

av Margareta Stigson

Platschef vid SLU i Skara, ansvarar för SLU:s sekretariat för uppdragsutbildning samt livsmedelskonsortiet meNY. Med fötterna i myllan och stort djurintresse fylls även fritiden med lätthet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *