Skara på kartan igen

En sån vecka….som sätter SLU i Skara på kartan – igen! Ja, jag vet att det är ett SLU som gäller,  men utan en regional kraft hade detta bidrag till det samlade SLU inte varit möjligt. Så jag vill uttrycka denna lokala stolthet som vi alla känner för vårt SLU i Skara.

Grattis!

Denna gång gäller det särskilt två personer ska ha särskild uppmärksamhet;  Maria Andersson som med sitt stora engagemang för de pedagogiska frågorna i år får SLU:s pedagogiska pris! Stort grattis – Du är så väl värd detta och vi är alla så stolta ….och imponerade av din insats Maria! 

Bo Algers – åter har du lyckats! Drygt 10 Mkr för nya produktionssystem för fisk. I hård konkurrens på Formas blev du en av vinnarna. Grattis! Här finns mer information om detta nya spännande projekt;  http://www.slu.se/sv/om-slu/fristaende-sidor/aktuellt/alla-nyheter/2013/9/formas-miljoner-till-slu-forskare/

Sist men inte minst så har vi  haft den årliga Smedjeveckan, en vecka med diverse aktiviteter som populärvetenskapligt speglar delar av vår verksamhet. Som vanligt uppmärksammat i radio och tidningar med trevliga inslag, bl.a uppdrag 12, nya ideér och affärslösningar med nyttjande av djuren. I år var många studenter starkt involverade och tillsammans blev både hund- och hästdagen lyckade arrangemang. Tack till alla medverkande och till Vanja som på ett föredömligt sätt koordinerat och sett till atta allt föll på plats!

Utredningen igen

Två steg fram och ett bak. Kanske är det det som gör livet så spännande, dessa ständiga utmaningar. Nu vilar ett tungt ansvar på den utredningsgrupp som ska bedöma de olika förslagen i Skarautredningen och detta innan 1 november. Mer information och uppdragsbeskrivning finns här; http://www.anpdm.com/newsletter/1122207/41435B45714546584571

Utredningsförslagen bygger som ni vet till stor del på samproduktion och det är ett viktigt pussel att med fokus på framtidsfrågorna i samklang med samhälle och näringsliv ta gemensamma steg framåt. Jag har därför återkommande möten med alla våra samarbetspartners. Hittills går detta utmärkt och gårdagens möte med dessa västsvenska företrädare stärker bara bilden. Samtidigt arbetar vi vidare med alla delar i utredningen som inte kräver ett omedelbart SLU beslut.

Nu återstår pusselbiten att forma SLU:s bidrag i denna framtida västsvenska nod, vilket kan ske fullt ut först efter bedömargruppens arbete. Men det är viktigt att detta också harmonierar med den nyligen tillsatta utredning om nationell samverkan och partnerskap. Det är mycket som hänger ihop och jag ser med spänning fram mot fortsatt arbete för vårt SLU!

Margareta

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *