Mötet

Ibland tar vi myrsteg framåt och ibland stora kliv för vårt SLU i Skara. Igår var enligt mitt sätt att se det, en riktig vändpunkt och vi tog ett jättekliv framåt. 

Politiker i västra Götalandsregionen har länge velat träffa SLU:s ledning för att diskutera framtidsfrågorna för den gröna näringen och SLU:s närvaro i regionen. Man  vill bidra till ett starkt och hållbart SLU i Skara.

Efter min presentation av utredningen på ledningsrådet var Vicerektor Johan Schnürer inte sen att svara upp på denna inbjudan till dialog från västra Götalandsregionen. Vi lyckades snabbt sy ihop ett möte i Stockholm. Ett möte som gick av stapeln igår eftermiddag i mycket positiv anda, med en öppen attityd och med fokus på framtiden. Det gav mersmak och leder till fortsatt dialog mellan SLU och regionen!

Jag vill verkligen delge er alla det engagemang som fanns och den vilja till utveckling som visades från både regionen och från SLU:s ledning.  Det råder ingen tvekan om viljan att medverka till en konstruktiv lösning och viljan till utveckling i Skara från båda parter. Vad kan göra oss mer glada än detta!?

Och som om inte detta vore tillräckligt så har även denna dag inneburit konstruktiva strategiska diskussioner med positiva förtecken. Idag träffades JTI, Agroväst, regionen och LRF. Allt hänger samman och jag är övertygad om att vi är på väg att forma något riktigt bra för alla parter i ett västsvenskt triple Helix.

Imorgon fortsätter strategidiskussioner med naturbruksförvaltningen och jag tänker inte förekomma denna diskussion – det kommer i nästa blogg. Nu får vi glädjas åt alla goda vänner som stödjer vår framtid …. för både framtidens SLU ….och i ett västsvenskt sammanhang.

Fortsättning följer 🙂

Margareta 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *