Glad midsommar!

Finns det något vackrare än svensk försommar?!  Blommande beteshagar, en prunkande grönska och fantastisk fågelsång. Men kanske framför allt det öppna landskapet som vittnar om vår djurtäta bygd. Tyvärr blir uppvaknandet ibland tufft och i länsstyrelsens senaste analys som presenterades här på SLU i Skara ser vi hur trenden går mot en alarmerande minskning av animalieproduktionen. Vi blir påminda om den krassa verklighet som kan innebära att vi på sikt förlorar detta så självklara, inte minst i midsommartider. Men låt oss njuta av det vi har och låt oss värna om vårt SLU som behövs mer än någonsin. Mer kunskap, utbildningar, ny temabaserad forskning – det är bara något av det som nu efterfrågas för att stoppa trenden. Självklart vill vi vara med i detta arbete här i Skara.

Jag hoppas att ni alla får en riktigt härlig sommar. Vi lägger nu bakom oss ett år av stora påfrestningar, med stor förtvivlan men också hopp. Vi kan nu se framåt med nya förslag och utvecklingsidéer utifrån den stora potential som finns på SLU i Skara.

Många är frågorna över vad som händer nu och det jag i dagsläget känner till är att utredningen idag, 20 juni, är en informationspunkt på SLU:s styrelses agenda men det föranleder inte någon diskussion förrän på styrelsens möte i september och först på mötet i november tas beslut.

Givetvis arbetar vi vidare med de utvecklingsbara idéer som finns och som är möjliga att arbeta vidare med just nu. Så snart sommaren är över tar vi nya tag tillsammans men tills dess vill jag önska er alla en riktigt härlig, avkopplande och skön sommar!

Glad midsommar och tack för året som gått!

 Margareta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *