Det stora äventyret!

Hur gick det här egentligen till?

Efter en hektisk vårtermin med många utmaningar kan jag med spänning inleda mitt sista sommarlov. Ett lov som helt plötsligt visade sig bli lite annorlunda mot vad jag kanske vågat hoppats. Ett lov som blev lite förkortat gentemot den ursprungliga planen där jag fått ringa mitt jobb och be om en något stympad anställning. För i augusti smäller det nämligen. Då börjar äventyret.

Äventyret som visade sig bli en sanning. Idén om äventyret började egentligen för nästan tre år sedan under min tid i styrelsen i VMF då jag fick jobba med studiebevakning på kårens uppdrag. Det var jättekul och gav mersmak – hur kunde jag spinna vidare på detta? Är det månne ett uppdrag som kårordförande som hägrar i slutet av utbildningen?  Efter lite funderande så var det nog inte det som var fallet, utan jag fick ett annat mål i sikte. Drömmen om äventyret tog sin början.

Månaderna gick. Mellan julgodisbaket och nyårsfirandet spånade jag uppkrupen i soffhörnan på mitt ansökningsbrev. Det måste bli bra och gärna sticka ut lite. I februari öppnade ansökan. Jag var nöjd med mitt brev och mitt CV var uppdaterat. En kall morgon tryckte jag på ”sänd” och kände en fjäril fladdra till i magen. Är det såhär det börjar?

Mailet kom där man tackade för ansökan. Därefter kom ett nytt mail som inbjöd till en videobaserad intervju. Inte nog med att göra bra ifrån mig i den situationen, jag behövde även tekniken på min sida. Vilka frågor kunde tänkas komma upp? Vad är viktigt för att kunna göra ett bra jobb?

Intervjun genomfördes, tekniken fungerade dagen till ära och solen strålade. Vetskapen att styrelsen just i detta nu diskuterade den viktiga frågan gjorde det svårt att koncentrera sig resterande del av dagen. Och efter några timmar så kom samtalet… ”Vi vill se dig som nästa års SLUSS-ordförande…”. Resten av meningen vet jag knappt om jag hörde. Det hade gått vägen!!!

Vem är då jag? Jo, som Ni hör är jag en pratglad tjej med en oftast god framförhållning och planeringsförmåga. Fostrad i veterinärkåren och hemmahörande på Gotland med sambo, söt hund och 180 mjölkkor. I sommar ska jag jobba som veterinär på tillfälligt förordnande bland hästar, kor och turister och i augusti – då börjar äventyret! Sittande ordförande gav en kort packningslista – sovsäck, sångbok och ett par uppsättningar av ”något snyggt i klädväg”. Det ska väl kunna ordnas. SLUSS – jag är redo! Är Ni??

Publicerat den
Kategoriserat som SLUSS

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *