Nätverkande och synliggörande av SLU i Skara

Sista veckorna har blivit mycket nätverkande på både regional och nationell nivå. Det började med den traditionsenliga debatten i Skövde där landsbygdsministern offentliggjorde att nya livsmedelsstrategin nu finns på plats. Äntligen är man överens om målen nu är det bara vägen dit som ska på plats 🙂 I anslutning till mötet var jag också traditionsenligt inbjuden till VIP bjudning med medverkande och det blev förstås som vanligt en bra möjlighet till nätverkande med lantbrukets organisationer och politiken.

Efter 9 år som landshövding slutade Lars Bäckstöm, han har värnat om både Skaraborg och gröna näringar så självklart åkte jag till Göteborg för att tacka från SLU. En skärbräda från de gamla askarna, planterade 1775 var gåvan. Han uppskattade särskilt att de blivit allt rödare ju längre kärnan i trädet man nu kommer 🙂

Den första Skaraborgsdagen gick av stapeln nu i veckan. Det var en manifestation för samverkan över kommungränser där varje kommun i Skaraborg bjudit med, för de viktiga organisationers ledare. Jag fick möjligheten att närvara från Skara vilket var ett ypperligt tillfälle för nätverkande med såväl politiska ledare som tjänstemän.

Sist men inte minst fick jag möjlighet att tillsammans med projektgruppen för regeringsuppdraget nu i veckan träffa tjänstemän och statssekreterare på näringsdepartementet. Syftet var givetvis att informera och diskutera rapporten och vi kunde gå nöjda därifrån och konstatera att både intresset och engagemanget var stort för vårt arbete. SLU har en central roll rörande samverkan kring nya former av kompetensutveckling för nyanlända.

Förutom nätverkande pågår ju allt det vardagliga för fullt, snabbspåret har varje tisdag kväll (utom 31 jan)  språk-kafé på veterinärhistoriska museet, välkommen dit!

Hälsar

Margareta

 

av Margareta Stigson

Platschef vid SLU i Skara, ansvarar för SLU:s sekretariat för uppdragsutbildning samt livsmedelskonsortiet meNY. Med fötterna i myllan och stort djurintresse fylls även fritiden med lätthet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *