Bloggaren

Jag heter Torbjörn Jonasson och har nöjet att undervisa på heltid inom områdena ledarskap, organisation och social hållbarhet på SLU i Alnarp.

 

Ledarskap är ett brett ämne som alla är berörda av dagligen. Föräldrar leder sina barn, lärare leder sina elever och chefer leder sina medarbetare.

 

Det ledarskap jag lär ut ska vara ett socialt hållbart ledarskap, som tar till vara alla människors möjligheter, utan att skapa negativa konsekvenser för kommande generationer.

 

Min drivkraft är utveckling och jag får en kick varenda gång jag ser ljuset tändas i mina studenters ögon. Som lärare försöker jag inspirera, påverka och beröra genom en dialog som talar både till hjärta och till hjärna.

 

Jag har förmånen att låta min passion för människor och utveckling utgöra grunden i min undervisning, men jag lever inte enbart för att arbeta. Min största merit är mina tre barn med samma fru och ett barnbarn. Kroppen får näring som ju-jutsu-utövare och barninstruktör. Min kreativa ådra blommar ut när jag skriver och fotograferar. Själen får sitt vid pianot.

 

Du når mig på torbjorn.jonasson@slu.se.