Deltagarna får smaka på Sébastien Boudets goda bröd bakade på enbart kulturspannmål.

Klimatförändringar och gamla spannmål

Publicerat den

Den 20 maj hade vi vårt första öppna seminarium på SLU inom vårt projekt: Gamla sädesslag och klimatförändringar – kan vi lära av historien?Seminariet handlade om den historiska aspekten av klimatförändringar och skördesäkerhet när det gäller våra äldre spannmålsorter och en spaning framåt inom spannmålsodling. Vi började med att Matti Wiking Leino, agrarhistoriker och arkeolog… Fortsätt läsa Klimatförändringar och gamla spannmål

Hej världen!

Publicerat den

Hej och välkomna till vår blogg! Här kommer ni få ta del av allt som vi gör inom ett fyraårigt projekt, finansierat av Formas, ”Historiska sädesslag i framtidens mat – Kulturspannmålens roll för ekologisk spannmålsproduktion och konsumtion – kan vi lära av historien?”. Projekttiteln speglar det område vi känner mycket engagemang för! I projektet jämför… Fortsätt läsa Hej världen!