Hej världen!

Hej och välkomna till vår blogg! Här kommer ni få ta del av allt som vi gör inom ett fyraårigt projekt, finansierat av Formas, ”Historiska sädesslag i framtidens mat – Kulturspannmålens roll för ekologisk spannmålsproduktion och konsumtion – kan vi lära av historien?”. Projekttiteln speglar det område vi känner mycket engagemang för!

I projektet jämför vi kulturspannmål med moderna vete- och rågsorter i ekologisk odling. Vi tittar på effekten av skötsel, miljö, avkastning, näringskvalitet, samt konsumentpreferenser. Vi kommer att genomföra sensoriska analyser samt skapa innovativa attraktiva för konsumentprodukter.

Vilka är vi? Vi är en gäng forskare från SLU och Högskolan Kristianstad med stort intresse för jordbruk, hållbar matproduktion och framtidens hälsosamma mat! Karin Gerhardt från Centrum för biologisk mångfald, SLU, är projektledare.

Bloggen riktar sig till alla som är intresserade av äldre sorters spannmål, hållbar utveckling framtidens mat, och som vill äta sig till ett friskare liv!

Karin & Galia

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *