Låt mig presentera min kollega Catarina Svensson!

miniatyrbild

 

Catarina Svensson, professor i hälsovård för nötkreatur, arbetar främst med att forska och undervisa i hälsovård för nötkreatur. Catarina är utbildad veterinär och har sedan 2009 även arbetat med praktisk djurhälsorådgivning inom Växa Sverige. Metodik inom förebyggande hälsovård och djurhälsorådgivning ligger henne särskilt varmt om hjärtat. I sin forskning fokuserar hon just nu om hur inhysning och skötsel påverkar kalvhälsa och hur uppfödningsfaktorer och energibalans påverkar kornas hälsa, fruktsamhet, mjölkproduktion och hållbarhet.

Catarina tog sin veterinärexamen 1988 vid SLU och disputerade senare som Veterinärmedicine doktor i idisslarmedicin 1994, SLU.  Docent i idisslarmedicin, SLU, 1999 Professor i husdjurens produktionssjukdomar, SLU, 2002 Professor i hälsovård för nötkreatur, SLU, 2014

______________________________________________________________________________

Let me introduce my colleague Catarina Svensson

Catarina Svensson, professor of cattle health care, works primarily with researching and teaching in health care for cattle. Catarina is a veterinarian and has since 2009 also worked with practical animal health advice at Växa Sweden, The Swedish Milk Association. Catarina is an international leader in cattle medicine and herd health management, with extensive experience in research regarding the effects and prevention of diseases in dairy herds and far-reaching collaboration with farmers and practicing veterinarians.

av Nina Lind

FD Nina Lind (psykologi), som har erfarenhet av experimentella och enkätstudier i psykologi och särskilt hälsopsykologi, t.ex. studera effekterna av sjukdom på psykisk hälsa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *