Det här är en blogg från SLU, Sveriges lantbruksuniversitet. Fler bloggar på blogg.slu.se

Här hittar du en sammanfattning från projektets olika delstudier:

 

Hej och god fortsättning på det nya året!

Det är nu länge sedan vi uppdaterade bloggen så här kommer information om vi arbetat med samt vad som är planerat.

Under hösten som gått och början på vintern har Suvi genomfört intervjuer med veterinärer, veterinärstudenter och mjölkföretagare – där vårt mål är att se vad det är som styr vilka åtgärder man skulle rekommendera eller välja för att försöka kontrollera celltalet på gården. Är du kanske en av de som deltagit? Tack för att du tagit dig tid att hjälpa oss i vår forskning.

För dig som inte varit med eller som undrar vad vi ska göra nu – så håller vi på med att sammanfatta alla svar för att se om vi kan se något mönster och skillnader mellan de som deltagit både med avseende på orsaker bakom varför ett val anses bättre än ett annat eller varför en viss åtgärd anses passande och på vilket sätt.

Vi planerar sedan att anordna tillfällen där vi kommer ut och träffar lantbrukare samt veterinärer i Sverige för att presentera resultaten från både intervjuerna samt projektet som helhet. Samma information kommer senare även att presenteras och delas mer er som läser här. Håll tillgodo – nu börjar vi ha spännande resultat att presentera för er.

 

 

Suvi Kokko arbetar vid Institutionen för ekonomi Suvis forskning handlar om hållbar utveckling och förbättring av människors välbefinnande. Hennes forskning har bland annat tagit henne till olika länder i Öst och Västafrika, med det senaste fältverket som genomfördes i Nairobi, Kenya. För Ljuva juver kommer Suvi att arbeta under hösten med att intervjuar lantbrukare och veterinärer.

 

Juni månad är här vilket innebär slut på vårterminen och sommaren närmar sig med stora steg. Men detta innebär också att många av vårens examenarbeten är inlämnade och snart publicerade. Visst vet du att du kan läsa examenarbeten genom att söka på bibliotekets hemsida https://pub.epsilon.slu.se/.

För första gången annordnades Thesis day här vid SLU där studenter fick presentera sina exjobb för andra studenter, forskare och anhöriga.

 

 

Efter sommaren planerar vi för att genomföra ett antal intervjuer för att bättre förstå varför man tar de beslut man tar kring att försöka förebygga juverinflammationer. Eftersom vi tidigare sett att det finns stora skillnader mellan lantbrukares val av förebyggande åtgärder tänker vi att det även finns en skillnad mellan lantbrukare och veterinär.

För att sprida information och öka vetskapen om projektet har vi i dagarna skickat ut ett informationsbrev till de lantbrukare som vi blev inbjudna till att delta i vår enkät 2016. Samma typ av information har vi delat ut till veterinärer i samband med Växas vårmöte.

 

Network-wide options by YD - Freelance Wordpress Developer