Välkommen hit!

Detta är en ny SLU-blogg med fokus på tarmstörningar hos häst. Idén för denna blogg kom upp när jag satt och funderade hur jag på ett enkelt sätt kunde uppdatera alla hästägare (både de som har hästar som deltar i projektet, men även andra som är intresserade) på ett enklare och mer lättillgängligt sätt.

I första hand kommer bloggen att handla om mitt doktorandprojekt ”fri fekal vätska hos häst- kopplat till utfodring och vård” och jag kommer då att skriva om vad som har hänt, vad som händer just nu och vad som kommer att hända inom projektet. Utöver det kommer jag även skriva generellt om hästutfodring och hälsa utifrån vanliga frågor och vad jag tror kan vara intressant för er att läsa. Ni får gärna komma med frågor och förslag på intressanta ämnen genom att kommentera på inläggen eller mejla mig på katrin.lindroth@slu.se

 

/ Katrin

2 svar på ”Välkommen hit!

  1. Kommer att följa detta med stort intresse då min islandshäst har detta, mestadels den kalla årstiden, ej på sommaren.

  2. Äntligen!! Verkligen intressant, jag har pratat googlat o försökt forska i ämnet i flera år. I samma stall har jag några med FFV (bra namn) och huvuddelen ”normala” , bra i magen med fasta högar. För några år sedan testade vi hö på en ponny m större problem o det blev inte bättre. Dock försvinner FFV alltid när de äter gräs på bete. Tycker också se samband med höga givor hösilage o möjligen lägre Ts-halt= mer FFV. Samt mer gaser. Blir intressant vad du kmr fram till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *