Leverans av referensdata till Katam AB

Företaget Katam AB utvecklar en digital lösning som mäter skogsbestånd med Smartphone. Företaget har via Skogsdatalabbet fått tillgång till data från marklaserscannade ytor från testområdet Remningstorp som har samlats in inom ramen för forskningsprojekt vid fjärranalysavdelningen vid SLU i Umeå.

SLU:s noggranna mätningar används som referensdata för utveckling av de algoritmer som igår i Katams produkt. Nedan ses exempel på resultat från tidiga tester där TLS-data från SLU jämfördes med Katam AB:s egna data från Remningstorp.

Katam AB är ett av företagen som är antagna till Forest Business Accelerator, som är ett samarbete mellan SCA, IBM och BizMaker för utveckling av startups med skogliga affärsidéer.

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *