Vad kommer härnäst?

Jag höll nyligen årets sista presentation för projektet. Presentationen handlade om det är möjligt att förklara djurhälsan på gården genom att titta på djurägarens hälsa. När jag pratar om hälsa pratar jag mest om den psykiska hälsan, hur vi mår över lag. Detta kan till exempel vara att vi är till freds med livet och att man inte känner stress eller är deprimerad.

Som utgångspunkt för denna presentation som jag ska ha är att använda mig av olika perspektiv både från psykologi men också från ekonomisk forskning. Återkommer med en summering och uppdatering om hur det går med att undersöka detta ytterligare.

Som jag skrev i förra inlägget sitter vi och planerar för nästa steg i projektet och där kommer vi att påbörja en ny insamling av svar genom en enkät. Enkäten kommer att användas för att undersöka hur man ser på olika typer av åtgärder när det kommer till att förbygga höga celltal bland sina mjölkkor och om det finns en skillnad mellan hur djurägare ser på det jämfört med veterinärer och rådgivare.

Eftersom vi i vår tidigare insamling inte kunnat en direkt relation mellan vilka åtgärder, från celltalsakuten, som man faktiskt använder och hur det återspeglar sig i celltalet är det här jätteintressant! Vad är det som gör att man tar beslutet att använda vissa åtgärder framför andra, vilka faktorer spelar in? Tid?

av Nina Lind

FD Nina Lind (psykologi), som har erfarenhet av experimentella och enkätstudier i psykologi och särskilt hälsopsykologi, t.ex. studera effekterna av sjukdom på psykisk hälsa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *