Vårt nya tillskott i gruppen, Gabriella, kommer jobba med mikroplaster!

Jag heter Gabriella och jag har precis blivit anställd som forskningsassistent vid SLU.  Jag har studerat till civilingenjör i miljö- och vattenteknik och är relativt nyexaminerad. Mitt examensarbete fokuserade på småskalig vattenrening och utfördes som ett MFS (Minor Field Study) arbete i Kenyas huvudstad, Nairobi under 2019. I Nairobis slumområde, Kibera, designade, implementerade och utvärderades möjligheten att rena bevattningsvatten med ett filter utformat som en vertikal-biokol-trädgård.  Jag är i största allmänhet intresserad av vattenfrågor, men i synnerhet av vattenreningsteknik och småskaliga avloppssystem. Som forskningsassistent kommer jag att fokusera på mikroplastanalyser och filtrering vilket känns både nytt, viktigt och spännande!

Jag är född och uppvuxen i Linköping men har bott och studerat i Uppsala sedan hösten 2014. Mina tidigare erfarenheter (positiva) av SLU har varit som student och jag ser nu mycket fram emot att få ett nytt perspektiv som anställd samt att få lära känna mina SLU-kollegor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *