The FAT larva – a future feed for animals?

I slutet av maj arrangerade SLU, för andra året i rad, sitt evenemang “Thesis Day”. Detta var en möjlighet för universitetets studenter att presentera sina kandidat- och masters-arbeten i form av vetenskapliga affischer. Sex studenter valdes även ut för att ge muntliga presentationer av sina projekt. En av dessa studenter var Nils Ewald. Som ni kanske kommer ihåg blev Nils tidigare i vår klar med sin masteruppsats som handlade om fettsyrorna i den amerikanska vapenflugans larver (black soldier fly larvae).

I publiken fanns både studenter och anställda från SLU, samt en och annan förälder, alla intresserade av att höra mer om projekten. Trots att fluglarver kan vara avskräckande vid första anblicken, visade publiken stort intresse för föredraget. En person utryckte till och med ”Det kändes nästan som jag lyssnade på ett TED-talk!”. Nils belönades även med andrapris i tävlingen om bästa vetenskapliga affisch; tydligen lockade den färgglada affischen en och annan besökare till läsning.