SLU på plats på Borgeby fältdagar och i Almedalen

Jag är skrivande stund på väg till Borgeby fältdagar i Skåne. Det blir det första besöket på Borgeby för min del. Flera av våra forskare är på plats och SLU har en ny monter som förhoppningsvis inbjuder till samtal mellan forskare och besökare. I år har Borgeby fältdagar potatis-tema och SLU har flera forskare på plats med kompetens inom det området. Här kan du läsa mer om vårt deltagande.

Vi är också många som laddar för Almedalen. SLU har flera aktiviteter där vi själva är värdar. Future Forest ordnar flera spännande seminarier som på olika sätt kan knyter ihop det omfattande arbete som hittills gjorts inom plattformen. Future Agriculture, Mistra Biotech och projektet med frigående gotlandsruss  har aktiviteter och vi  arrangerar också en framåtsyftande diskussion om integration på landsbygden. Förutom dessa seminarier blir det guidade turer om almsjukan och ett flertal andra arrangemang där SLU-forskare deltar. Här kan du läsa mer om SLU:s deltagande i Almedalen.

Även Almedalen blir premiär för min del och det ska bli spännande att ta del av framförallt våra egna aktiviteter. Vi kommer också att passa på att diskutera det Gotlandspaket som regeringens utredare Peter Larsson presenterade för en dryg vecka sedan, där SLU förväntas bidra till en särskild satsning på livsmedelssektorn på Gotland. Jag återkommer med reflektioner från Visby i nästa vecka.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *