Slutkonferens och uppstart för LoBa-nätverket!

Den 2 december 2021 i ett snöigt Skåne genomförde New Legume Foods sin slutkonferens och flera av projektets medlemmar deltog sedan i uppstartsmöte för LoBa (Lokala baljväxtnätverket). Det var fantastisk roligt att få avsluta projektet samtidigt som arbetet med att få mer lokala baljväxter på tallrikarna fortsätter genom arbetet i LoBa (mer om LoBA i en kommande blogginlägg). Dagen var ett samarrangemang mellan New Legume Foods, Hushållningssällskapet och Region Skåne och genomfördes på Krinova i Kristianstad.

På förmiddagen presenterade forskare från New Legume Foods forskningsresultat från projektet. Här ser ni Cornelia Witthöft presentera den forskning som gjorts i projektet kring utveckling av baljväxtmjöl, kött- och ostanaloger (se publikationer här). Sedan bjöds vi på en lunch producerad på svenska baljväxter. På eftermiddagen genomfördes en OpenSpace-övning av LoBa där vi diskuterade hur vi kan driva arbetet mot LoBas vision som är: ”De flesta måltider, både ute och hemma, njuter människor goda smaker av lokalproducerade baljväxter”.

Här kan du ta del av förmiddagens föreläsningar:

Presentationerna hittar du här:

Cornelia Witthöft föreläser om resultat från utvecklingen av mjöl, kött- och ostanaloger från svenska baljväxter.
Lunch på svenska baljväxter.
OpenSpace övning med LoBa-nätverket.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *