Framtidens mat – bönor och ärtor från svenska åkrar!

Seminarium, studiebesök, fältvandring och middag

11 september 2018 start kl 13.00, Färjestaden, Öland

Bruna, vita, kidney, borlotti, yin-yang bönor – visste du att alla dessa bönsorter odlas i Kalmar-Ölandsregionen? Här finns också Sveriges enda storskaliga renseri för bönor och ärtor. Dessa baljväxter är fulla av nyttiga näringsämnen och en viktig del i det gröna proteinskiftet mot en mer hållbar kost.

Nu erbjuds en unik möjlighet att uppleva närkontakt med svensk  baljväxtodling, träffa baljväxtföretagare, ta del av trendspaningar och av resultat kring spännande forskning och produktutveckling om baljväxter. Välkommen till en halvdag om baljväxter som arrangeras av forskningsprojektet New Legume Foods. Arrangemanget vänder sig till alla som på olika sätt är intresserade av baljväxter; produktchefer, uppköpare, handlare, kockar, lantbrukare, entreprenörer/mathantverkare, forskare med flera.

Anmäl dig här! Du anmäler dig till seminariet, studiebesöket, fältvandringen och middagen separat. Sista anmälningsdag 31 augusti.

Program:

13.00-14.30 Seminarium med följande teman

  • Handelns och industrins syn på baljväxternas potential
  • Baljväxtodling i Kalmar-Ölandsregionen
  • Produktutveckling med baljväxter – näring och kvalitet
  • Forskningsprojektet New Legume Foods
  • Trendspaning

15-16.30 Besök i renseriet Kalmar-Ölands Trädgårdsprodukter

16.30-19.00 Fältbesök hos bönodlare

19.30 Baljväxtmiddag  på Hotel Skansen

Dagen är avgiftsfri men önskar man delta i middagen kostar den 325 kr. Begränsat antal platser.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *