Robin Harder, ny postdoc för att arbeta med näringsåtervinning och återanvändning ur ett systemperspektiv

Efter tio år i Göteborg på svenska västkusten är det nu dags att (igen) uppleva Uppsala på östkusten. Med bara goda minnen från en sommar tillbringad i Uppsala tillbaka 2010, när jag kom till Sverige, ser jag fram emot att arbeta på SLU: s miljöteknikgrupp.

Genom mitt arbete strävar jag efter att bidra till en värld där näringsämnen återcirkuleras från mänskliga utsöndringar och andra organiska rester till jordbruket på ett sätt som stöder friskt vatten, jord, mat och människor. För att uppnå detta anser jag att det är avgörande att vi ser mänskliga utsöndringshantering som en del av livsmedels- och jordbrukssystem snarare än som en del av avfallshanteringen. Denna förutsättning ligger till grund för mycket av min forskning som miljösystemanalytiker.

Under de kommande åren kommer min forskningsverksamhet att fokusera på två projekt:

Jag ser fram emot inspirerande diskussioner med nya (och gamla) kollegor på SLU.

Kontakta mig på min mail: robin.harder@slu.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *