Avfallshantering med insekter vid jubileumsseminarium för Professor Erik Dahlquist

På torsdag förra veckan (31/10) var Björn och Cecilia från kretsloppsteknik i Västerås och presenterade vår forskning inom avfallshantering med insekter på Professor Erik Dahlquists jubileumsseminarium. Erik Dahlquist är professor i  energiteknik på Mälardalens högskola och har med sin långa erfarenhet i processeffektivisering och processutveckling samutvecklat ventilationssystemet som behövs för effektiv fluglarvskompostering. Vi fick också möjlighet att lyssna på andra intressanta presentationer om batterier för den fossilfria framtidens behov och en skildring av hur det gick till när den kollaborativa roboten YuMi utvecklades på ABB. Erik avslutade seminariet med att ge en tillbakablick och framtidsprognos om energiproduktion och anvädning i främst Sverige. Mycket intressant! Erik ska inte pensioneras, men kommer från och med början av det nya året arbeta deltid som senior Professor. Vi hoppas på fortsatt gott samarbete och önskar Erik lycka till och mer tid med familjen och sina triatlon-utamaningar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *