Våren har äntligen kommit med besked…

… och med den får allt fler chansen att utnyttja både uteridbanor och skog och mark för ridning. Det ger välmående för både hästen och ryttaren och dessutom välbehövlig variation för att benens vävnader inte ska utsättas för en allt för ensidig belastning. Något som är viktigt för att undvika överbelastningsskador. Ett litet tips från en underlagsnörd är att se över bevattningen av utebanan. Nu när vårfloden är över och vattnet har runnit undan kan det vara dags att istället tillföra vatten. Det är inte bara för att det inte ska damma som man behöver vattna utan också för att underlaget ska hålla samman och ge bra grepp, elasticitet och dämpning. Rid ute och njut av vårsolen!

/Elin

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *