Om oss

Vi är tre forskare på SLU med ett brinnande intresse för hästens och ryttarens rörelser. Vi hoppas att ni genom att följa den här bloggen ska dela vår fascination för hästens fantastiska rörelsemekanik och ridningens och ryttarens utmaningar. Gemensamt med er vill vi utforska och försöka förstå samspelet mellan hästen och ryttaren och vad man kan göra för att hålla hästen frisk, rörlig och glad.

 

Maria Terese Engell, veterinær siden 2008. Jeg driver forskning på rytterens sits og posisjon, samt rytterens påvirkning på hestensrørelsesmønster ved insitusjonen for Anatomi, Fysiologi och Biokemi på SLU. Jeg jobber samtidig på Norges veterinærhøgskole, hesteklinikken, som klinikkveterinær og driver en egen privat hesteklinikk ”Kalneset Hesteklinikk” i Norge. Jeg er landslagsveterinær for det Norske dressurlandslaget og undervisere ryttere på alle nivåer i rytterens sits og posisjon. www.hestogrytteribalanse.no

MTE

 

Marie Rhodin, veterinär sedan 2003, disputerade 2008 och har studerat samspelet mellan häst och ryttare med fokus på vad som händer med hästens rörelsemönster när ryttaren rider hästen i olika form. Jag arbetar idag vid Institutionen för Klinisk Vetenskap, SLU och bedriver mycket forskning där jag med hjälp av små sensorer kan göra rörelseanalyser på hästar och därmed mäta om hästen är halt, på vilket ben hästen är halt samt hur halt hästen är. Studier pågår på Universitetsdjursjukhuset (UDS) samt ute i fält. Jag har ett stort intresse för hästar och har själv tävlat svår klass dressyr.

IMG_3608.CR2

                Fotograf Johan Bergström

 

Elin Hernlund, veterinär sedan 2008. Jag arbetar både med forskning vid institutionen för Anatomi, Fysiologi och Biokemi och som klinikveterinär på hästkliniken UDS vid SLU. Som doktorand skriver jag en avhandling om underlag för sporthästar, hur underlaget och hästen samspelar och hur man kan utveckla metoder för att skapa säkrare underlag som samtidigt ger bra prestation. Jag är i grunden en dressyrnörd men med den egna ridningen lagd på is.

Elin Hernlund

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *