Intervju med P1

Idag blev Johan och Gustav intervjuade för Kluvet Land i P1. I den kommande säsongen kan du som lyssnare bland annat höra om landsbygden i Sverige och hur EU har förändrat den. I avsnittet som Landsbygdens Nycklar medverkar i, kommer fokus vara på människors olika strategier för att kunna försörja sig på landsbygden.

Johan Gaddefors ansvarar för projektet i sin helhet och Gustav Broms jobbar som forskningsassistent.

Johan och Gustav gav exempel från vår rika empiri, diskuterade hur olika aktörer samverkar och visade hur små handlingar tillsammans kan leda till ett större värde för fler. Småskaliga och platsbaserade initiativ behöver värdesättas eftersom aktiviteter som hos människor skapar mening i deras vardag kan få dem att känna engagemang för sin omgivning. Detta kan ha förutsättningar att leva vidare över tid och generera livskraft i lokalsamhället.

Avsnittet kommer redan nu under våren och vi kommer då att länka till det!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.