Workshop om entreprenörskap på Gotland

Den 13 januari åkte delar av projektgruppen från SLU till Gotland för att genomföra en workshop om entreprenörskap med praktiker. Som underlag för diskussionerna fanns det två kapitel som rör entreprenörskap i gränslandet mellan olika värden och en målande berättelse om att hanka sig fram. Underlaget lyfte aspekter om företagande som lever i djup symbios med sin nära omgivning.

Diskussioner om entreprenörskapet. Thomas Norrby från SLU samt deltagare i Workshopen. Foto: Nora Wahlström.

 Från SLUs sida ville vi få in så mycket som möjligt av deltagarna själva och deras egna erfarenheter in i läsningen för att berika diskussionen. Genom att samtala om vad deltagarna känner igen eller något som motsäger deras erfarenheter, blir mötet mellan SLU och praktiker mer betydelsefullt.

Hur kan vi förstå entreprenörskap? Foto: Nora Wahlström.

Avslutningsvis fördes en diskussion om hur entreprenörskapet kan hindras eller stödjas och försvåra eller uppmuntras, oavsett om det gäller politiker, tjänstemän, företagare eller föreningsmänniskor. Dessa diskussioner och kapitel som presenteras blir en viktig del i förståelsen av projektet som helhet och hur vi kan öka förståelsen kring entreprenörskap i en landsbygdskontext.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.