Vad gör chefer, egentligen?

Chefsrollen är viktig för att skapa goda resultat, god arbetsmiljö och i slutändan framgång för hela organisationen. Den kommer med ansvar, befogenheter och, oftast, höjd lön. Vad chefer ägnar sin tid åt borde därför vara en högintressant fråga för såväl en organisations ledning som stödfunktioner (t.ex. ledarutvecklare) och för all del var och en som har en chef.

I följande film ägnar Kjell Lindström (författare, trendspanare och föreläsare på bl.a. kursen SLU Ledarskap) och Magnus Dalsvall (författare och debattör) elva och en halv minut åt att resonera kring denna fråga. De ger även sitt svar grundat i sina samtal med hundratals chefer ifrån många typer av verksamheter.

Vad tycker du? Stämmer den bild som återges i filmen? Vad gör du som chef, egentligen, och vilket stöd behöver du i så fall?

/David Beskow

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.