Om den här bloggen

Välkommen till SLUs blogg om ledarskap!

Den här bloggen är till för att stimulera till tankar, reflektion och samtal om chefs- och ledarskap på SLU. Vi vill fånga upp tankar och idéer som väcks under arbetets gång. Både våra egna funderingar men gärna också andras som på olika sätt är intresserade av att dela med sig av sina tankar.

Vi vill diskutera ledarskapsfrågor som är relevanta och intressanta för chefer, ledare och medarbetare på SLU. Vi tror att dessa frågor till sin natur är ganska allmängiltiga och därför kan intressera även andra som inte arbetar på SLU. Även ni är naturligtvis varmt välkomna!

Vi som står bakom bloggen är Gruppen för hållbart ledarskap i akademin och vi gör detta för att stärka ledarskapet vid SLU. Vi tycker att ledarskap är roligt och avgörande viktigt för verksamheten och vi vet att det finns mycket klokskap och tankar i organisationen som med fördel kan delas med andra.

Vår ambition är att få till ett dialogorienterat samtal om viktiga frågor utan pekpinnar och sanningar. Ett livligt och lekfullt tankeutbyte som stimulerar till eftertanke och nya tankar

Därför önskar vi att ni som läser både kommenterar våra inlägg men också kommer med förslag på sådant vi kan skriva om. Det hjälper oss att hålla innehållet intressant och relevant.

Välkomna önskar vi i Gruppen för hållbart ledarskap i akademin

2 kommentarer

    1. Hej Isabelle! Roligt att du har hittat vår blogg! Ber om ursäkt för detta rekordsena svar men har inte upptäckt att du skrivit förrän nu. Måste se över vad jag har för aviseringar. Jag är inte särskilt insatt i befintligt utbud av retorikkurser men tänker att det väl grundläggande handlar om att utveckla sin kommunikativa förmåga. Som ledare är förmågan att kommunicera viktigt. Vad vi dock ofta glömmer när vi filar på hur vi ska formulera våra budskap är att även lyssnandet är en viktig del i kommunikation. När det gäller frågan vad som är bäst att satsa på när en är helt ny som ledare så tänker jag att det beror på. Försök precisera för dig själv vad du upplever är de svåraste utmaningarna för DIG just nu och ta det därifrån. Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.