Uppdateringsmöte

Alla behöver vi uppdateras! Idag har projektet haft möte för att uppdatera varandra på vad som händer med framförallt våra sommarjobbare. Vi pratade om vilka de har interagerat med, hur det gått och vad de fått fram. En stor del av diskussionen handlade också om de utmaningar som de stött på i fältet.

En utmaning handlar om att inte hitta det som du förväntas hittas. Vad gör vi när vi letar och letar men antingen inte lyckas hitta det som finns för vi kan inte kommunicera det akademiska vi är ute efter för någon utanför akademin, eller för att det helt enkelt inte finns? Alla våra sommarjobbare hade en relativt tydlig plan för vad de ville göra under sommaren men många av projekten ser inte likadana ut längre. För forskningsprogrammet är detta inte ett problem eftersom vi har en explorativ ansats.

En annan utmaning är att försöka få ett bra samtalsklimat under en intervju. För att kunna fånga kontexten, som är det vi är intresserade av, behöver vi styra samtalet förbi den enskilda individen. Vilket inte är helt lätt. Vi kom tillsammans framtill fyra olika ”strategier” som de kunde testa nästa gång de intervjuade:

  • Fråga vilka de pratar med när de ”behöver” något eller när de ska starta något.
  • Fråga om fler detaljer kring en händelse.
  • Prata med fler personer runt omkring individen eller händelsen.
  • Det är också intressant i sig om de bara pratar om sig själva, detta är ett forskningsresultat i sig självt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.