Nyhetsrespons

I fredagens Land fanns reportaget med om vårt projekt som vi har skrivit om tidigare. Vi är väldigt stolta över att nyheten kom in även i pappersversionen av tidningen. När vi kom till jobbet i måndags så hade vi dessutom fått några kommentarer och inspel på nyheten. Detta gör oss ännu gladare.

För det känns verkligen som att vi är något på spåren med det här projektet. Många av de vi talar med är trötta på hur finansiella instrumenten styr hur landsbygden ska utvecklas. Vi hör den ekonomiska rösten hela tiden men har svårt att se de goda konsekvenserna av den. Det behövs något annat som får styra en stund. Det här ”något annat” är en av de sakerna som vi letar efter i projektet. Genom att starta några, följa upp några och driva några olika typer av processer studerar vi vad som händer när landsbygden som koncept får ta den platsen den förtjänar i samhället.

Av den responsen vi fick på nyheten så vittnade många om stora förändringar som pågår. Några hade tagit chansen att försöka göra något av förändringarna till gagn för samhället eller byn. Några andra kände sig handfallna medan förändringarna bara rullade på snabbare och snabbare. Vår förhoppning är att kunna fånga upp hur det gick till när vissa tog chansen och samtidigt försöka putta och engagera, egentligen ge kontroll och bekräftelse, till de som känner sig maktlösa.

Och vi hoppas ni vill följa med på den fortsatta resan!

/Annie

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.